Een kanaal met RSS feed maken

Meestal verzorg je als organisatie handmatig de inhoud van jouw kanalen. Maar het is ook mogelijk een RSS feed in een kanaal te laden. Het kanaal wordt dan automatisch gevuld met informatie vanuit de feed.

Een kanaal met RSS feed maken

Om een kanaal met RSS feed aan te maken, onderneem je de volgende stappen:

1. Ga eerst naar het Admin gedeelte binnen jullie Plek: ga met je muis over je eigen naam in de navigatiebalk en klik op Admin.

Je komt nu in het Admin panel terecht. In de zijbalk aan de linkerkant zie je verschillende onderdelen staan, waaronder Kanalen.

2. Klik op Kanalen.

Je komt nu terecht in een overzicht van de bestaande kanalen binnen jullie Plek.

3. Klik op Nieuw kanaal.

Nu verschijnt een pagina waarop je de informatie voor je nieuwe kanaal kunt opslaan.

4. Geef je kanaal een naam en bepaal welk type gebruiker en/of welke specifieke personen toestemming hebben om berichten te plaatsen in dit kanaal.
5. Activeer het hokje voor Voeg RSS feed toe aan het kanaal.

Nu moet je de bron van de RSS feed invullen. Dit is een URL. Kopieer deze van de website waar de RSS feed op staat. In het voorbeeld gebruiken we de RSS feed van het actuele nieuws van de Rijksoverheid. Vaak staat er bij websites die een RSS feed aanbieden, rechts of onderaan een link naar de feed. Deze kun je openen, maar om hem in een kanaal van Plek te laden moet je de URL kopieren. Dit kan bijvoorbeeld vanuit je browserbalk. Zie ook de afbeelding hieronder.

6. Plak de gekopieerde URL van de RSS feed in het veld RSS bron voor kanaal.
7. Selecteer vervolgens een Kanaaleigenaar RSS. Alle RSS-berichten worden namens de kanaaleigenaar geplaatst.

8. Klik als je klaar bent op Maken.

Het kanaal met RSS feed is nu aangemaakt. Als er nieuwe berichten in de feed worden geplaatst, worden deze automatisch geladen in het kanaal in Plek.

TIP!

Je kunt als Admin de volgorde van de kanalen wijzigen. Als de kanalen niet zijn vastgezet kan de gebruiker zelf bepalen waar hij/zij ze neerzet op zijn/haar homepage.