Waar vind ik informatiepagina's?

Informatiepagina's binnen Plek zijn zoals de statische pagina's van een traditioneel intranet. Hierop staat belangrijke informatie die niet of weinig wijzigt en door iedereen snel gevonden moet worden.

Je vindt de informatiepagina's op Plek altijd op dezelfde plek terug. Onder 'Info' in je menubalk vind je zowel algemene informatiepagina's terug die iedereen kan zien, als informatiepagina's van groepen waarvan je zelf lid bent. Heeft jouw Plek een kennisbank of academie? Dan kun je de pagina's die hieronder vallen vinden onder het kopje 'kennisbank' of 'academie' in de menubalk.

Informatiepagina's bekijken

Om een informatiepagina te bekijken onderneem je de volgende stappen:

1. Klik op 'Info' in de menubalk om naar de overzichtspagina van de informatiepagina's te gaan.

Je ziet nu een overzicht van alle voor jou relevante informatiepagina's. Onderaan vind je jouw groepsinformatiepagina's, gesorteerd per groep. Je herkent deze groepen door het groepsicoon. Schermafbeelding_2021-07-30_om_15.06.04.png

1a. Wellicht heeft jouw Plek ook een kennisbank of academie met lessen, zoals in het onderstaande voorbeeld. Je kunt de pagina's van deze onderdelen vinden door op het item in de menubalk te klikken.

2. Klik op een blok om een informatiepagina te openen.

Je komt nu terecht op de betreffende informatiepagina. In de video hieronder kun je zien dat een informatiepagina ook subpagina's kan hebben. De informatiepagina 'Over dit platform' bevat in dit voorbeeld de subpagina's 'Sociaal intranet' of 'Medewerkerapp' en 'Medewerkerbetrokkenheid'.

3. Om een subpagina te bekijken, klik je op één van de subpagina's onderaan de hoofdpagina.

4. Misschien is het je opgevallen dat wanneer je op een informatiepagina klikt, er een boomstructuur verschijnt aan de linkerkant van het scherm. Hiermee kun je eenvoudig door hoofd- en subpagina's navigeren. Je hoeft dus niet altijd naar beneden te scrollen op een hoofdpagina.

5. Wil je terug naar het overzicht van de informatiepagina's? Klik dan op Overzicht

6. Net zoals bij documenten kun je ook informatiepagina's als favoriet toevoegen. Op de gewenste pagina klik je op het bladwijzericoontje om een pagina als favoriet toe te voegen. Jouw favorieten vind je altijd terug via de overzichtspagina door op Mijn favorieten te klikken.

7. Soms wil je snel informatie vinden. Om dat te doen kun je de globale zoekfunctie van Plek gebruiken, deze doorzoekt ook alle content van de informatiepagina's. Klik op de zoekbalk met vergrootglas rechts boven op jouw Plek. Typ hier jouw zoekwoord in, en zie direct in de resultaten welke informatiepagina's overeenkomen met jouw zoekwoord.