De profielpagina uitgelegd

Elke gebruiker van Plek heeft een profielpagina op Plek. Deze pagina is zichtbaar voor alle gebruikers op jouw Plek. Daarom is het belangrijk om je profiel zo goed mogelijk in te vullen en actueel te houden. Zo weten al je collega's wie je bent en wat je doet in de organisatie.

Je profiel bevat je persoonlijke gegevens (inclusief profielfoto). Je kunt de informatie op je profiel zelf toevoegen en wijzigen. Je kunt ook de profielfoto wijzigen.

Je profiel toont ook de groepen waar je lid van bent, berichten die je recent hebt geplaatst en je documenten. Je groepen, berichten en documenten zijn alleen zichtbaar voor andere Place-gebruikers met de juiste rechten.

Profielpagina
Klik op je naam in de rechterbovenhoek van de navigatiebalk om naar je profielpagina te gaan. Je profielpagina bestaat uit de volgende elementen (zie onderstaande schermafbeelding):

1. Profielfoto;

Kies een geschikte profielfoto. Beweeg vervolgens je muis over de profielfoto. Onderaan de profielfoto verschijnt een knop. Als je hierop klikt, kun je een profielfoto toevoegen of verwijderen. Nadat je je profielfoto hebt gekozen, klik je op 'opslaan' in de balk onderaan de pagina om de wijzigingen op te slaan.

Je kunt ook je achtergrondfoto wijzigen. Ga hiervoor naar de rechterbovenhoek van het gebied waar de achtergrondfoto komt te staan. Klik vervolgens op de knop om een achtergrondfoto toe te voegen of te verwijderen. Als je ten slotte klaar bent met het selecteren van je achtergrondfoto, klik je op 'opslaan' in de balk onderaan de pagina om de wijzigingen op te slaan.

2. Profiel bewerken;

Klik op het potloodpictogram. Hiermee kun je je profiel bewerken. Klik vervolgens op 'opslaan' in de balk onderaan de pagina om de wijzigingen op te slaan.

3. Persoonlijke gegevens;

Hier kun je je gegevens invoeren, zoals je telefoonnummer en je geboortedatum.

4. Werkgerelateerde informatie over jezelf;

Hier voer je al je werkgerelateerde informatie in, zoals je afdeling, werkdagen of expertise.

Tip: geef ook aan waarvoor je collega's je kunnen bellen. Dit scheelt tijd en uitzoekwerk voor je collega's, en je krijgt minder vragen over zaken waar je weinig vanaf weet.

5. Groepen waar je lid van bent;

Bovenaan in de rechterkolom vind je de groepen waar je lid van bent. Klik op een van de groepen om naar de pagina van die groep te gaan.

6. Berichten die je onlangs hebt geplaatst;

Onder je groepen vind je de berichten die je onlangs hebt geplaatst. Voor elk bericht zie je ook de groep waarin het bericht is geplaatst. Klik op een van de berichten om het bericht te bekijken.

Alle bovenstaande informatie is ook te vinden op de profielpagina's van je collega's. Zo kun je in één oogopslag zien waar een collega mee bezig is. Als je de profielpagina van een collega bekijkt, is er geen knop 'Bewerken' (je kunt alleen je eigen profiel bewerken), maar er is wel een knop om te chatten. Je vindt deze onder de profielfoto. Als je op deze knop klikt, start je een chatsessie met de persoon in kwestie. Je kunt natuurlijk ook met meerdere mensen in één gesprekchatten.