Een uitgelicht kanaalbericht maken

Soms wil je wat extra aandacht geven aan berichten op Plek. Dat kun je doen door ze op de homepage 'uitgelicht' te maken. Ideaal als je bijvoorbeeld belangrijk nieuws hebt, of aandacht wil vragen voor een onderwerp dat niemand mag ontgaan. Door een kanaalbericht uit te lichten, krijgt dit bericht een hogere prioriteit in het belangrijk nieuwsoverzicht.

In het belangrijk nieuwsoverzicht worden uitgelichte berichten met afbeelding weergegeven. Je herkent uitgelichte berichten aan het icoontje met het uitroepteken.

Scherm­afbeelding 2024-04-08 om 11.07.18

In de tijdlijnweergave wordt het bericht weergegeven met een headerafbeelding met een opvallende titel. Je herkent een uitgelicht bericht in de tijdlijn aan het punaise-icoon.

Met de juiste rechten kan je berichten binnen een kanaal uitlichten. In dit artikel laten we zien hoe dit werkt.

Hoe maak je een uitgelicht kanaalbericht?

Om een kanaalbericht uit te lichten, moet je de gebruikersrol Admin bezitten.

Heb je de rol content manager? In dat geval kan je kanaalberichten uitlichten indien:

- de rol content manager toestemming heeft om berichten in dat kanaal te plaatsen;

- jij (als content manager) specifiek toestemming hebt gekregen om berichten in dat kanaal te plaatsen.

Een bericht uitlichten

Om een bericht uitgelicht te maken onderneem je de volgende stappen:

1. Ga met je muis over Berichten in de navigatiebalk.
2. Klik vervolgens op Nieuw bericht.

Er verschijnt dan een scherm waarin je jouw bericht kunt opstellen. De cijfers in de afbeelding corresponderen met de stappen hieronder:

1. Kies Bericht (dit staat standaard geselecteerd). Je kunt ook Vraag selecteren, dat werkt hetzelfde als een bericht uitlichten. Het verschil tussen een Vraag en een Bericht is dat een Vraag een ander design heeft waardoor deze meer opvalt.
2. Kies het kanaal waarin je een bericht wilt plaatsen. Deze staan meestal bovenin het lijstje, de Groepen staan iets lager.

Typ nu je bericht. Met behulp van de editor balk kun je tekst dikgedrukt maken, opsommingen maken of bijvoorbeeld afbeeldingen toevoegen.

3. Vink Promoveren als uitgelicht bericht aan. Deze optie staat aan de rechterkant van het scherm.
Een afbeelding toevoegen helpt de zichtbaarheid van je bericht vergroten. Om een afbeelding toe te voegen aan je uitgelichte bericht klik je op Afbeelding uploaden en selecteer de door jou gewenste afbeelding (het ideale formaat is 1280 x 720 pixels). Je kunt nu de afbeelding nog bijsnijden of draaien. Als je daarmee klaar bent klik je op Klaar

4. Een uitgelicht bericht wordt standaard zeven dagen uitgelicht. Wil je dat jouw bericht langer uitgelicht wordt? Klik dan op de datum balk en geef in de kalender aan tot wanneer jouw bericht moet worden uitgelicht. Hieraan zit geen maximum. Als je klaar bent met je bericht, klik je op Plaatsen

Je bericht is nu geplaatst op de homepage van alle leden. Het verschijnt bovenaan het geselecteerde kanaal.

Je kunt altijd jouw berichten bewerken of verwijderen

TIPS!

Naast het uitlichten van een bericht kun je het nog extra onder de aandacht brengen door het ook als notificatie en/of e-mail te versturen.

Als je bericht af is maar je wilt het nog niet zichtbaar maken voor anderen, dan kun je de datum en tijd van het bericht aanpassen naar een moment in de toekomst. Het bericht wordt dan pas zichtbaar wanneer het aangegeven moment is bereikt. Dit noemen we 'een bericht in de toekomst publiceren'.