Wat zien en kunnen externe groepsleden in Plek?

Plek is niet alleen een tool om met je interne collega's te verbinden. Steeds vaker zien we dat organisaties externe collega's hebben, die niet op de loonlijst staan maar waarmee wel wordt samengewerkt. Daarom kan de Admin van jullie Plek externe collega's uitnodigen en toevoegen aan een specifieke groep.

Hieronder zie je een overzicht van wat externe gebruikers kunnen zien en doen op Plek.

Openbare inhoud en verborgen inhoud

Niet alles op Plek is zichtbaar voor externe gebruikers. Externe gebruikers kunnen standaard:

• De inhoud van de groep bekijken waarvan ze lid zijn. Ze kunnen in deze groep berichten plaatsen, documenten uploaden en bekijken, evenementen aanmaken en bekijken.
  • De profielen bekijken van mensen die lid zijn van de groep. Externe gebruikers zijn standaard alleen zichtbaar voor andere gebruikers wanneer ze allebei van dezelfde groep lid zijn.
  • Uitgenodigd worden voor nieuwe groepen door leden van zijn/haar bestaande groepen.
  • Deelnemen aan de groepschat.
  • Groepsbeheerder zijn en mensen uitnodigen van andere groepen waarvan hij/zij lid is.
  • Informatiepagina's bekijken van de groep(en) waarvan ze lid zijn.
  • Applicaties bekijken van de groep(en) waarvan ze lid zijn.
  • Hun profiel bewerken en instellingen wijzigen.
  • Zoeken met de globale zoekfunctie.
  • De beginpagina bekijken via de tijdlijnweergave.

TIP!

Jullie Plekbeheerder kan per externe gebruiker bepalen of deze persoon ook zichtbaar is voor Plekgebruikers die niet met de betreffende persoon in een groep zitten. Externe gebruikers waarbij deze optie aanstaat, zijn voor iedereen zichtbaar. Deze externe gebruikers kunnen dan ook door iedereen voor groepen worden uitgenodigd.