Hoe begin ik een groepschat?

Je kunt als gebruiker van Plek chatten met één persoon of met meerdere personen tegelijk. Dit kan natuurlijk in reeds bestaande groepen of in een groep die jij aanmaakt. Als de groepsfunctionaliteit aanstaat kun je op de chatpagina van deze groep chatten met alle groepsleden tegelijk.  Ook kun je zelf een chatgesprek met meerdere mensen starten

Bestaande groepschat

Er zijn meerdere mogelijkheden om met alle groepsleden van één van jouw groepen te chatten. Hiervoor onderneem je één van de volgende stappen:

Groepschat via groepen

1. Klik op Groepen in de navigatiebalk.
2. Klik vervolgens op de groep waarmee je wilt chatten.
3. In het groepsmenu vind je Groepschat. Klik daarop om direct te kunnen beginnen met chatten

Groepschat via de chatbalk

1. Klik linksonder op de notificatiebalk om deze te openen.

2. Een lijst met notificaties van groepen en persoonlijke chats opent in deze zijbalk
2. Zoek vervolgens naar de groep waarmee je wilt chatten en klik hierop. Je kunt direct beginnen met chatten. Zoeken kan door middel van het zoekveld.

TIP!

Je vindt al jouw chatgesprekken terug in de kolom aan de linkerkant: 1-op-1, ad hoc groepen en bestaande groepen. Je kunt de chatkolom in- en uitklappen door op de pijl onderin de kolom te klikken.