De privacyinstellingen van je groep aanpassen

Je kunt als groepsbeheerder de privacyinstellingen van jouw groep aanpassen: een groep kan open, besloten of verborgen zijn. Zo is de inhoud altijd alleen zichtbaar voor de personen die daarvoor de juiste rechten hebben.

Privacyinstellingen aanpassen

Als je de privacyinstellingen van jouw groep wilt aanpassen, onderneem je de volgende stappen:

1. Ga met je muis over Groepen in de navigatiebalk.
2. Klik vervolgens op de groep waarvan je de instellingen wilt aanpassen.

De groepspagina van de betreffende groep verschijnt.

3. Klik rechtsboven op de drie puntjes.
4. Klik vervolgens op Groep bewerken.

Hier kun je alle instellingen van jouw groep aanpassen.

5. Scroll naar beneden en klik in het blok Privacy-instellingen op bewerken.

Er verschijnt een scherm waarin je kunt bepalen wie jouw groep kan zien en wie lid kan worden.

6. Bepaal of jouw groep vanaf nu open of besloten is.

• Open: Zowel de groep als de inhoud van de groep is voor iedereen op jullie Plek toegankelijk.  Je kunt er voor kiezen om verschillende extra opties aan te vinken: niet-leden kunnen berichten plaatsen en reageren, een gebruiker kan lidmaatschap aanvragen of je kunt instellen dat toestemming van een beheerder vereist is om lid te worden van een open groep.

• Besloten: De groep is zichtbaar voor iedereen op jullie Plek. De inhoud is alleen zichtbaar voor leden van de groep. Lid worden kan door op de aanmeldknop te klikken (indien de beheerder deze optie beschikbaar maakt), of op uitnodiging. Je kunt aanvinken dat gebruikers lidmaatschap kunnen aanvragen en dat toestemming van de beheerder is vereist om lid te worden van de groep.

7. Ben je klaar? Kies dan voor Bewaar om de wijzigingen op te slaan.

Je groep is nu aangepast. Je kunt de instellingen altijd weer aanpassen.