Een bericht plaatsen in een kanaal

In een kanaal zijn alle gebruikers op Plek je doelgroep, externe gebruikers uitgezonderd. Niet iedereen kan een kanaalbericht plaatsen. Dat hangt af van de instellingen van het kanaal en jouw gebruikersrol. Ben je Admin? In dat geval kan je in alle kanalen een nieuw bericht aanmaken. Ben je geen Admin? Kijk dan gewoon of het lukt om een bericht te plaatsen, of vraag één van jullie beheerders naar de instellingen van een specifiek kanaal.

Een bericht plaatsen in een kanaal

1. Ga met je muis over Berichten in de navigatiebalk bovenaan de homepage.

2. Klik via het uitklappende menu op Nieuw bericht.

3. Selecteer het kanaal waarin je jouw bericht wilt plaatsen. Kanalen staan bovenaan. Je hebt waarschijnlijk niet de benodigde rechten indien je geen kanaal kunt selecteren:

4. Geef je bericht een titel, schrijf je bericht en voeg eventueel bijlagen toe. Gebruik de werkbalk boven het tekstveld om je bericht op te maken.

Als je het bericht nog niet wilt plaatsen, kun je ervoor kiezen om het als concept op te slaan en er later aan verder te werken. Je kunt eventueel ook de plaatsingsdatum van je bericht aanpassen.

5. Klik wanneer je klaar bent op Plaatsen.

Je bericht komt nu bovenaan de tijdlijn van het gekozen kanaal terecht.

6. Als je jouw bericht extra aandacht wilt geven, kun je ervoor kiezen om je bericht als uitgelicht bericht te plaatsen, ga naar een uitgelicht bericht maken om te zien hoe.

TIP!

Wil je iemand een notificatie sturen over je eigen bericht of dat van iemand anders? Je kunt in een bericht, of in een reactie op een bericht, aan iemand refereren via een @mention. Type bijvoorbeeld '@Mark' en je kunt de juiste Mark kiezen uit alle beschikbare Marks. Die Mark krijgt vervolgens een notificatie.