Hoe werkt het agenda-abonnement?

Op de homepage van Plek en op groepspagina's vind je in de rechterkolom een agenda. Voor bepaalde evenementen kun je jezelf als gebruiker van Plek aanmelden. Indien de beheerder van een evenement heeft aangegeven dat gebruikers zich voor dat evenement kunnen aanmelden, kun je op de pagina van het evenement aangeven of jij erbij bent.

Veel mensen vinden het handig om hun evenementen niet alleen op Plek, maar ook in hun eigen persoonlijke digitale agenda te zetten (zoals je Outlook agenda). En dat kan via Plek. Hieronder bespreken we het agenda-abonnement: Hiermee abonneer je jezelf op de agenda-items die jij hebt aangemaakt en op de agenda-items waarbij je op 'aanwezig' staat. Deze evenementen verschijnen dan dus allemaal in je persoonlijke agenda.

De manier waarop je het abonnement aan jouw agenda kunt toevoegen is afhankelijk van welke agenda je gebruikt. Vind jouw agenda hieronder en volg de stappen om het abonnement te starten.

Agenda-abonnement in je Outlook agenda

Om je agenda-abonnement te importeren in je Outlook agenda onderneem je de volgende stappen:

1. Ga met je muis over je eigen naam in de navigatiebalk.
2. Klik vervolgens op Instellingen.

Je komt nu terecht bij jouw instellingen. Bij Agenda-abonnement zie je een korte uitleg en een URL staan.

3. Klik op de knop met de hyperlink, links van de URL.

De URL is nu gekopieerd naar het klembord.

4. Plak de URL in je browserbalk en druk op enter.

Het ICS bestand voor jouw agenda-abonnement wordt nu gedownload.

5. Open het ICS bestand.

Jouw Outlook agenda wordt nu geopend, en je kunt nu kiezen aan welke agenda de betreffende agenda-items toegevoegd moeten worden.

6. Klik op Toevoegen aan agenda.

Je Plek evenementen worden vanaf nu getoond in je Outlook agenda.

Agenda-abonnement in je Google agenda

Om je agenda-abonnement te importeren in je Google agenda onderneem je de volgende stappen:

1. Ga met je muis over je eigen naam in de navigatiebalk.
2. Klik vervolgens op Instellingen.

Je komt nu terecht bij jouw instellingen. Bij Agenda-abonnement zie je een korte uitleg en een URL staan.

3. Klik op de knop met de hyperlink, links van de URL.

De URL is nu gekopieerd naar het klembord.

4. Navigeer in je browser naar je Google agenda.

In de linkerbalk naast je agenda zie je 'Andere agenda's staan.

5. Klik op het pijltje naast 'Andere agenda's.

6. Klik vervolgens op Toevoegen via URL.

7. Plak de URL in het daarvoor bestemde veld.

8. Klik op Agenda toevoegen.

Je ziet het agenda-abonnement nu staan onder 'Andere agenda's, en Google wijst automatisch een kleur toe voor deze agenda-items. Plek evenementen worden vanaf nu in die kleur getoond in je Google agenda.

Agenda-abonnement in je Apple agenda

Om je agenda-abonnement te importeren in je Apple agenda onderneem je de volgende stappen:

1. Ga met je muis over je eigen naam in de navigatiebalk.
2. Klik vervolgens op Instellingen.

Je komt nu terecht bij jouw instellingen. Bij Agenda-abonnement zie je een korte uitleg en een URL staan.

3. Klik op de knop met de hyperlink, links van de URL.

De URL is nu gekopieerd naar het klembord.

4. Open je Apple agenda.
5. Klik op Archief en vervolgens op Nieuw agenda-abonnement.
6. Plak de URL en klik vervolgens op abonneer.
7. Voer een naam voor de agenda in en kies een kleur.
8. Klik op Locatie en kies een account voor het abonnement.
9. Klik op Werk automatisch bij en geef aan hoe vaak de agenda moet worden bijgewerkt.
10. Klik op OK.

Je Plek evenementen worden vanaf nu getoond in je Apple agenda.

TIP!

Als je niet automatisch alle agenda-items vanuit Plek in je persoonlijke agenda wilt hebben, kun je ook een specifiek evenement toevoegen aan je agenda. Je downloadt dan een ICS bestand met een eenmalig agenda-item in plaats van een doorlopend abonnement.