Lid worden van een groep

Groepen zijn gemaakt voor medewerkers met gedeelde interesses of een gedeelde werkrelatie. Zo bestaan er bijvoorbeeld afdelings- en functiegroepen, projectgroepen en sociale groepen. Voor de groepen kun je afhankelijk van de privacy-instellingen zelf lid worden en/of uitgenodigd worden.

Privacy-instellingen groepen

• Open groepen zijn voor publiek gebruik en te herkennen aan het icoontje met oog --> mceclip1.png
  • Besloten of verborgen groepen zijn groepen waarbij de informatie voor niet-groepsleden is afgeschermd. De groepsbeheerder van een besloten groep kan bepalen op welke manier mensen lid kunnen worden van een groep: door toegang aan te vragen en/of op uitnodiging. Deze optie is te herkennen aan het slotje. mceclip2.png

Op zoek naar je groep
Navigeer naar de groep waarvan je lid wilt worden. Je kunt de groep vinden onder het menu bij Groepen. Klik vervolgens op Alle groepen / Open groepen en gebruik de filter, of scroll door de hele lijst en/of zoek naar de juiste groep via de zoekfunctie. Kies vervolgens voor de groep waar je lid van wilt worden.

Lid worden van een open groep

Van een open groep kan iedereen lid worden. Navigeer naar je groep en klik rechtsbovenin op: Word lid.  Je zit dan direct in de groep. De optie om lid te worden van de groep verdwijnt direct.

Lid worden van een besloten groep

Als je lid wilt worden van een besloten groep, zijn er twee mogelijkheden:

• Je kunt je aanmelden door op de groepspagina op Lidmaatschap aanvragen te klikken. Er wordt vervolgens een verzoek ingediend aan de beheerder van de groep. Als de beheerder jouw verzoek goedkeurt, word je aan de groep toegevoegd.
  • Er zijn ook besloten groepen waarbij je geen verzoek tot aanmelden kunt indienen. Deze groepen zijn alleen op uitnodiging. Je zult dus de beheerder moeten benaderen om te vragen om een uitnodiging.

Uit een groep stappen
Als je géén lid meer wilt zijn kun je uit een groep stappen. In de plaats van de lidmaatschap knoppen komen drie puntjes te staan. Klik op deze drie puntjes en kies vervolgens voor: Groep verlaten.

TIP!

Een complete uitleg over wat er allemaal op een groepspagina staat (met screenshot met aanwijzingen) vind je hier.