Een uitgelicht groepsbericht maken

Als groepsbeheerder kun je binnen jouw groep bepaalde berichten wat extra aandacht geven. Dit doe je door een bericht 'uitgelicht' te maken. In het belangrijk nieuwsoverzicht krijgt een uitgelicht groepsbericht extra prioriteit toegewezen. Op jouw tijdlijn wordt het bericht weergegeven met een headerafbeelding en een uitgelichte titel.

Een bericht uitlichten

Om een bericht uitgelicht te maken onderneem je de volgende stappen:

1. Ga met je muis over Berichten in de navigatiebalk.
2. Klik vervolgens op Nieuw bericht.

Er verschijnt dan een scherm waarin je jouw bericht kunt opstellen.

3. Selecteer de groep waarin je een bericht wilt plaatsen.
4. Geef je bericht een titel en typ je bericht.

Je kunt je bericht opmaken met de werkbalk in het tekstveld:

5. Vink Promoveren als uitgelicht bericht aan.

6. Klik op Afbeelding uploaden en selecteer de door jou gewenste afbeelding (het ideale formaat is 1280 x 720 pixels). Je kunt nu de afbeelding nog bijsnijden of draaien. Als je daarmee klaar bent klik je op Klaar

7. Selecteer vervolgens tot wanneer je het bericht wil uitlichten.

8. Als je klaar bent met je bericht, klik je op Plaatsen.

Je bericht is nu geplaatst. Het verschijnt boven de geselecteerde groep.

Je kunt altijd jouw berichten bewerken of verwijderen

TIP!

Naast het uitlichten van een bericht kun je het nog extra onder de aandacht brengen door het ook als notificatie en/of e-mail te versturen.