Versiebeheer

Gebruikers van Plek kunnen documenten plaatsen in Plek. Van elk document houden we een documentgeschiedenis bij. Upload je een nieuwe versie van een bestaand document, dan wordt dit automatisch de nieuwste versie. Via de documentgeschiedenis kun je eenvoudig eerdere versies van een document inzien en eventueel een oude versie terugzetten. Je kunt altijd weer aanpassen welke versie de 'nieuwste' versie is. Je kunt ook zien wie een document heeft vervangen.

Versies inzien en terugzetten

Als je een eerdere versie van een document wilt inzien en eventueel wilt terugzetten, onderneem je de volgende stappen:

1. Navigeer naar het document waarvan je de documentgeschiedenis wilt bekijken (bijvoorbeeld via Documenten in de navigatiebalk).
2. Klik op het betreffende document.

De preview van het document opent nu. Rechtsboven zie je alle acties staan die je kunt uitvoeren voor dit document.

3. Klik op het klokje.

Nu verschijnt de documentgeschiedenis aan de rechterkant van de preview.

4. Klik op een oudere versie van dit document om de betreffende versie te bekijken.
5. Indien je een oudere versie wilt terugzetten, klik dan bovenaan op Maak dit de nieuwste versie.
6. Klik vervolgens op OK.

De versie die je zojuist hebt gekozen is nu de 'nieuwste' versie. Deze versie is voor andere Plekgebruikers zichtbaar in de documentenlijst. Je kunt altijd weer aanpassen welke versie de 'nieuwste' versie is.