Controleer jouw notificatie-instellingen in Plek

Ontvang je wel of juist geen notificaties terwijl je het tegenovergestelde verwacht? Ga dan naar dit artikel om jouw notificatie-instellingen na te lopen.

Notificatie-instellingen bekijken en wijzigen

Je hebt grotendeels zelf controle over het wel of niet ontvangen van notificaties op Plek. Controleer eerst jouw notificatie-instellingen in Plek.

Notificaties van privéchats zijn niet uit te schakelen

Zijn jouw instellingen correct en staan jouw apparaten op de juiste manier ingesteld? Dan ontvang je altijd pushnotificaties bij binnenkomende chatberichten van andere gebruikers. Ontvang je ondanks de juiste telefooninstellingen geen chatnotificatie? We sturen chatnotificaties alleen naar jouw telefoon indien je verder nergens bent ingelogd. We denken namelijk dat je niet de hele tijd op meerdere apparaten tegelijkertijd lastiggevallen wilt worden. Ben je het daar mee oneens? Ga dan naar het kopje Ontvang ook pushberichten wanneer je ergens anders online bent in dit artikel.

Een andere oplossing: je kunt ook nagaan of de desktopapp van Plek nog openstaat. Of misschien wel een tabblad in je webbrowser. Na het sluiten van de app of het tabblad, ontvang je direct weer pushnotificaties.

Ik heb notificaties voor (nieuwe) berichten uitgeschakeld, maar ik blijf deze notificaties ontvangen.

In sommige gevallen is het mogelijk dat je, ondanks jouw wens, toch een push- of e-mailnotificatie ontvangt. Groeps- of platformbeheerders kunnen hun bericht extra onder de aandacht brengen door het uitsturen van een geforceerde notificatie. In dit geval worden jouw notificatie-instellingen genegeerd en ontvang je alsnog een push- en/of e-mailnotificatie.

Nog steeds problemen met het ontvangen van push- en/of e-mailnotificaties?

Ervaar je na het lezen van dit artikel nog steeds problemen met (push)notificaties? Voor pushnotificaties kijk je bij de instellingen van jouw mobiele telefoon.
Ontvang je geen e-mailnotificaties? Meld dit dan bij jouw platformbeheerder.