Mijn document ziet er anders uit na het uploaden

Documenten zien er binnen Plek soms anders uit dan in Word of Excel. De opmaak is dan veranderd of gedeelten zijn zelfs onleesbaar. Maar waarom ziet een document er soms anders uit dan in Word of Excel? En, is daar wat aan te doen?

Microsoft Office voldoet niet aan open standaarden

Plek maakt gebruik van een open-source plugin om documenten om te zetten naar PDF. Deze conversie zorgt ervoor dat je documenten kunt bekijken vanuit Plek. Bestandsformaten van Microsoft Office (docx, xlsx, etc.) voldoen niet aan open standaarden. Andere programma's dan die van Microsoft weten daardoor niet hoe ze deze documenten optimaal kunnen inlezen. Heb je zelf weleens een Worddocument geopend in een ander programma dan Microsoft Word? Dan weet je wat we bedoelen; bij een simpele tekst gaat het redelijk goed. Komt er wat meer opmaak bij kijken, dan zien we soms een verschil.

Wat kunnen we hieraan doen?

Wij zorgen ervoor dat onze plugin up-to-date blijft. Daarmee doen we alles wat we kunnen om de documenten zo goed mogelijk in te laden. Andere opties zijn:

• Als de opmaak is veranderd, kan je vaak nog wel zien of je het goede document voor je hebt. Je kunt het document vervolgens downloaden en openen via jouw lokale Officepakket.