Applicaties aanmaken

Voor een nieuwe doorverwijzing te maken naar een systeem of website op Plek voeg je een applicatie toe. Deze applicatie kun je toevoegen zodat de hele organisatie deze kan zien of kun je toevoegen aan je groep.

Een applicatie aanmaken.

1. Navigeer naar applicaties door middel van het app-icoon in je menubalk.
2. Klik links op + nieuwe applicatie. Je ziet nu een overzicht dat je kunt invullen.
3. Vink 'Maak deze applicatie onderdeel van een groep' aan, wanneer je de applicatie wilt toevoegen aan een groep. Indien nodig, selecteer de groep. Wanneer de applicatie voor het gehele platform beschikbaar wordt gesteld, sla deze stap over.
4. Voer de naam van de applicatie in.
5. Upload het App-icoon.
6. Geef een omschrijving
7. Voer de link naar de applicatie hier in.
8. Kies wie de contactpersoon is van deze applicatie. Zorg dat dit iemand is die verantwoordelijk is voor dit systeem. Zo worden de vragen over dit systeem direct gesteld aan de juiste persoon.

Onder Applicatie instellingen stel je in hoe de applicatie wordt weergegeven.

9. Selecteer 'Toon app in iFrame', wanneer je de applicatie binnen Plek wilt tonen.
10. Selecteer 'Open app in hetzelfde browsertabblad' om de applicatie in hetzelfde browsertabblad te openen.
11. Selecteer uitgelicht om de applicatie uit te lichten. Deze vind je in de applicatiemodule, onder Uitgelicht:

12. Klik op maken om een applicatie aan te maken.