Vakantiemodus inschakelen

Wanneer je op vakantie (of ander soort verlof) bent, kun je in je profiel laten zien dat je niet aanwezig bent gedurende een bepaalde periode. Daarnaast zorgt deze functie ervoor dat je in de tussentijd geen notificaties ontvangt.

1. Navigeer je eerst naar je instellingen (zweef rechtsboven met de muis over jouw profielfoto).
2. Kies in het linker menu voor beschikbaarheid.
3. Nu opent een scherm waarin je kunt aangeven dat je wel of niet beschikbaar bent.
4. Selecteer het vakje Ik ben op dit moment niet beschikbaar om aan te geven dat je even niet beschikbaar bent. Ben je voor een langere periode niet beschikbaar? Klik dan op Ik ben gedurende deze periode afwezig en kies daarna de periode met behulp van de agenda.

5. Vul eventueel een reden in van jouw afwezigheid en bepaal of je notificaties wilt ontvangen tijdens jouw afwezigheid:

6. Klik op Bewaar om jouw instellingen op te slaan. Vanaf nu zien andere gebruiker dat je niet aanwezig bent:

Tip!

Je status loopt aan het einde van de periode af. Je ontvangt dan weer notificaties. Wil je je beschikbaarheid tijdens een lopende periode aanpassen? Kies dan een nieuwe datum of deselecteer het vakje bij de optie Ik ben op dit moment niet beschikbaar.