Welke berichten verschijnen in het belangrijke nieuwsoverzicht?

Nieuws speelt een belangrijke rol op Plek. Belangrijke, populaire en recente nieuwsberichten kunnen bovenaan de startpagina visueel worden weergegeven. Hoe dit werkt, lees je in dit artikel.

Welke berichten worden getoond?

Standaard worden de volgende berichtstromen getoond in het belangrijke nieuwsoverzicht:

• Kanaal berichten
  • Berichten uit groepen waar je lid van bent
  • Populaire berichten uit groepen waar je geen lid van bent

De standaardinstellingen op jullie Plek omgeving kunnen worden aangepast. Er moet altijd minimaal één berichtenstroom geselecteerd worden door een gebruiker. Iedere gebruiker heeft vervolgens zelf de mogelijkheid om dit uit te breiden.

Gebruikers kunnen altijd hun eigen weergave aanpassen, met inachtneming van de standaardinstellingen. Via het tandwieltje aan de rechterkant kan een persoonlijke selectie worden gemaakt.

Hoe wordt de volgorde van die berichten bepaald?

De volgorde van de berichten die worden getoond, is afhankelijk van de configuratie van het algoritme wat onderliggend is aan het belangrijke nieuws. Deze configuratie kan door admins zelf gedaan worden in het admin-panel. Op deze manier zorgen we ervoor dat iedere gebruiker nieuws ziet dat interessant en relevant is. Voor frequente gebruikers wordt er regelmatig iets nieuws getoond. Voor minder frequente gebruikers worden vooral de belangrijkste en ongelezen berichten getoond. Het algoritme kent punten toe aan berichten op basis van de volgende criteria:

• Per kanaal kan worden aangegeven of berichten - geplaatst in dat kanaal - extra waarde moeten krijgen in het algoritme. Hiermee bepalen jullie dus zelf grotendeels het belangrijke nieuws. Hiervoor ga je naar admin panel > kanalen > potloodje van het gewenste kanaal > berichten prioriteit.
  • Uitgelichte berichten krijgen extra waarde en zullen voor alle gebruikers prominent zichtbaar zijn. Belangrijkste berichten verschijnen links boven in het overzicht. Deze krijgen de markering belangrijk Belangrijk.png
  • Berichten die veel worden bekeken, veel likes hebben en/of waar veel op wordt gereageerd komen hoger in de ranking en zijn gemarkeerd als populair Populair.png
  • Recente berichten hebben in het algoritme meer waarde dan oudere berichten en komen hoger in de ranking, zo is er regelmatig iets nieuws te lezen. Ze zijn gemarkeerd door Recent.png. Als oudere berichten populair zijn, kunnen deze toch nog een tijd zichtbaar blijven. Hierbij wordt wel meegewogen of views, likes en reacties recent zijn, zodat populaire berichten uit het verleden niet eindeloos zichtbaar blijven
  • In het algoritme wordt meegewogen of een gebruiker een bericht wel of niet heeft gelezen. Zo zal de volgorde van berichten bij ieder startpagina bezoek anders zijn.

Hoe wordt de populariteit van berichten uit open groepen gemeten?

Het algoritme weegt berichten uit open groepen waar je geen lid van bent, minder zwaar dan berichten uit groepen waar je wel lid van bent. Hierdoor worden alleen relevante en interessante berichten getoond. Mochten er alsnog veel niet-relevante berichten worden getoond, dan kunnen deze uitgefilterd worden.

Stuur een bericht naar support@plek.co als je de standaardinstellingen van jullie belangrijk nieuws wilt aanpassen.