Mijn belangrijke nieuws oogt rommelig, hoe voorkom ik dit?

Tip 1: Zorg voor goede instellingen. Als de algemene platform instellingen en kanaal instellingen goed staan geconfigureerd en belangrijke berichten zijn uitgelicht heb je meer grip op welke berichten worden getoond. Zie vorige vraag ‘Als ik een nieuw bericht plaats, waar komt dit bericht dan te staan in het belangrijke nieuws?’ voor een uitgebreide beschrijving.

Tip 2: Kies een rustige huisstijl. Prangende kleuren en een drukke achtergrond kunnen het belangrijke nieuwsoverzicht druk en onoverzichtelijk maken. Je kunt je huisstijl zelf vanuit het admin panel aanpassen.

Tip 3: Werk met afbeeldingen. In het belangrijke nieuws worden berichten met en zonder afbeelding getoond. Voor veel gebruikers is een weergave waarin alleen berichten met afbeelding worden getoond overzichtelijker. Kies de afbeelding wel zorgvuldig. Met een resolutie van 600x340 ben je verzekerd van een scherpe afbeelding.

NB: Je kunt zelf bepalen welke afbeelding je in het belangrijk nieuwsoverzicht wilt tonen. Gebruik hiervoor de ‘afbeelding preview’ functie. Je kunt er ook voor kiezen om de afbeelding weer uit de ‘body van de tekst’ te verwijderen.

Tip 4: Hoe meer gebruikers invloed hebben op het belangrijke nieuws hoe groter de kans dat het rommelig wordt. Maak dus goede afspraken over de contentstrategie en limiteer zo nodig het aantal mensen die invloed hebben op het plaatsen van kanaalberichten.