Hoe maak ik een quiz(vraag) aan?

Een quiz is een formulier die je kan toevoegen aan een informatiepagina, een bericht of aan een stap in de programma manager. Om het formulier toe te voegen, klik je op formulier > formulier toevoegen > nieuw formulier> quiz.

1. Geef jouw quiz een titel. Deze verschijnt boven de quiz
  2. Selecteer een antwoordoptie.
    1. Is er één antwoord correct? Selecteer Enkele selecties
    2. Zijn er meerdere antwoorden correct? Selecteer Meerdere selecties.
    3. Voeg een statement toe als je geen vraag wilt toevoegen.
  3. Wil je een extra uitleg toevoegen aan jouw vraag? Selecteer ‘…’ > Uitleg
  4. Is de vraag verplicht en mag de respondent de vraag niet overslaan? Vink dan Verplicht aan.
  5. Formuleer jouw vraag of opdracht.
  6. Formuleer jouw antwoordopties. Vergeet niet om de juiste antwoorden te markeren!
  7. Wil je dat een respondent feedback krijgt op zijn antwoord? Vink dan Feedback toevoegen aan. Voeg een feedback toe aan een juist antwoord en aan een onjuist antwoord.
  8. Bepaal de instellingen voor jouw quiz. Meer hierover lees je hier.

Heb je een normale vraag in een (geavanceerd) formulier aangemaakt en wil je deze omzetten naar een quizvraag? Klik dan op ‘...’ en selecteer juiste antwoorden. Op deze manier kan je een normale vraag omzetten naar een quizvraagmceclip1.png