Hoe optimaliseer ik mijn contentstrategie met betrokkenheidstatistieken (bèta)?

Met de betrokkenheidstatistieken bekijk je de interactie van gebruikers op jouw platform. Het succes van jouw platform wordt bepaald door het aantal activiteiten, interactie met jouw content en het aantal weergaven.

Toegang tot engagement statistieken (bèta)

1. Ga met je muis over je profielfoto rechtsboven
  2. Klik op Statistieken
  3. Klik op de notificatie boven in de statistieken
  4. Klik op Engagement in de navigatiekolom.

Hier vind je o.a.

• Totale activiteit: het totaal aantal geplaatste posts, documenten, evenement en informatiepagina's op jouw platform.
  • Totaal aantal likes en reacties op jouw platform.
  • Totaal aantal likes en reacties per gebruiker.
  • Lijst met actieve gebruikers.
  • Top mobiele app gebruikers.
  • Top post creators.

Je kan de data in de tabel sorteren op score of alfabetische volgorde door op de titel in de kolom te klikken. Filter eventueel jouw data via de  knop. In grafieken kan je de data filteren door te klikken op de gewenste data onderaan de grafiek.

Het is helaas niet mogelijk de grafieken te exporteren via de statistieken. Maak hiervoor gebruik van een screenshot of mail naar support@plek.co voor hulp.

Optimaliseer jouw content

Onderaan de pagina vind je de gemiddelde weergaven per dag en tijdsstip. Op basis van deze data kan je jouw content strategie aanpassen.  Wanneer het gemiddelde per tijdstip rond het gemiddelde valt, wordt deze groen geïndexeerd. Wanneer de gemiddelde weergave boven het gemiddelde valt, verandert deze naar geel, oranje of rood, met rood voor hoogste score.

Je kan er voor kiezen om jouw content te plaatsen rond de tijdstippen met de meeste weergaven om het bereik van jouw content te vergroten.