Externe gebruikers op Plek toevoegen

 

 

Plek is niet alleen een tool om met je interne collega's te verbinden. Steeds vaker zien we dat organisaties externe collega's hebben, die niet op de loonlijst staan, maar waarmee wel wordt samengewerkt. Verbinding en communicatie over de organisatiegrenzen heen stimuleert een gezonde samenwerking. Daarom kan de Admin van jullie Plek externe collega's uitnodigen voor of toevoegen aan een specifieke groep.

Hieronder zie je een overzicht van wat externe groepsleden allemaal kunnen zien en doen op Plek.

Openbare inhoud en verborgen inhoud

Externe gebruikers kunnen niet zomaar alles zien wat op Plek geplaatst wordt. Externe groepsleden kunnen standaard:

  • De inhoud van de groep bekijken, berichten plaatsen, documenten uploaden en bekijken, evenementen aanmaken en bekijken.
  • De profielen bekijken van mensen die lid zijn van de groep (en zijn/haar profiel kan alleen bekeken worden door groepsgenoten).
  • Uitgenodigd worden voor nieuwe groepen door leden van zijn/haar bestaande groepen.
  • Deelnemen aan de groepschat.
  • Groepsbeheerder zijn en mensen uitnodigen van andere groepen waarvan hij/zij lid is.
  • Informatiepagina's bekijken.
  • Hun profiel bewerken en hun instellingen wijzigen.
  • Zoeken met de globale zoekfunctie.
  • De homepage in de tijdlijn bekijken.

Er is naast de standaard externe gebruiker ook een 'platform' externe gebruiker. Ook dit type externe gebruiker kan alle bovenstaande acties uitvoeren en hij/zij heeft alleen toegang tot groepen waarvan hij/zij lid is. Maar daarnaast is deze externe gebruiker voor alle gebruikers zichtbaar in het overzicht onder 'Mensen'  en kan hij/zij ook door alle gebruikers worden uitgenodigd voor lidtmaatschap van een groep.

 

TIP!

Met Plek werk je slim en gemakkelijk samen met mensen van buiten je eigen organisatie. Als een project is afgelopen kun je iemand ook eenvoudig weer verwijderen uit een groep.