Als ik een nieuw bericht plaats, waar komt dit bericht dan te staan in het belangrijke nieuws?

De positie van een bericht binnen het belangrijk nieuws is in de eerste plaats afhankelijk van een aantal basisinstellingen, op volgorde van rangorde zijn dit: (1) algemene platform instellingen, (2) kanaal instellingen, (3) wel / niet uitgelicht. Vervolgens is het afhankelijk van (4) wel / niet gelezen, (5) populariteit. Door deze instellingen goed te configureren heb je als organisatie grip op de positionering van berichten.

Onder de motorkap zorgen de instellingen d.m.v. een algoritme voor een puntentoekenning per bericht. Door de berichten punten toe te kennen kan een volgorde worden gegenereerd. En deze volgorde is zichtbaar in het belangrijk nieuwsoverzicht.

De volgorde van berichten is per rij van links naar rechts. Het bericht met de hoogste puntentoekenning staat dus linksboven.

1. Algemene platform instellingen: Standaard worden voor zowel kanaal berichten, als berichten uit groepen waar je wel of geen lid van bent getoond. Iedere gebruiker kan deze instellingen zelf wijzigen. De standaardinstelling zijn ook voor het hele platform aan te passen, deze instellingen kun je zelf niet beheren.

Stuur een bericht naar support@plek.co als je de standaardinstellingen van jullie belangrijk nieuws wilt aanpassen.

2. Kanaalinstellingen: Per kanaal kan worden aangegeven welke prioriteit de berichten die in dat kanaal worden geplaatst krijgen. Hiermee heb je zelf grip op welke berichten worden getoond in het belangrijk nieuws. Wil je dat berichten uit een kanaal altijd worden getoond in het belangrijk nieuws, kies dan voor de prioritering ‘belangrijk’.

Voor de instellingen ga je naar admin panel > kanalen > potloodje van het gewenste kanaal > berichten prioriteit en stel je één van de volgende prioriteringen in:Schermafbeelding_2022-06-10_om_11.40.03.png
    Let op: Het zal een 1 uur duren voordat je veranderingen van invloed zijn op het overzicht.

3. Wel / Niet uitgelicht: Een uitgelicht bericht krijgt altijd de hoogste prioriteit en zal er i.c.m. de kanaalinstellingen voor zorgen dat het bericht prominent wordt getoond. Vaak zal dit dus linksboven in de bovenste rij van het belangrijk nieuws zijn.

4. Wel / Niet gelezen: berichten die je als gebruiker nog niet hebt gelezen krijgen een hogere puntentoekenning dan berichten die je nog niet hebt gelezen. Hierdoor is het belangrijk nieuwsoverzicht voor iedere gebruiker anders.

5. Populariteit: Als je alle berichten hebt gelezen, dan weegt mee of een bericht vaak is bekeken, veel likes heeft en of er veel comments onder het bericht zijn geplaatst.