1. Kennisbank
  2. Feedback verzamelen

Een quiz aanmaken

Met een quiz kan je eenvoudig de kennis van een gebruiker testen. Het is mogelijk om een quiz toe te voegen aan een bericht, een informatiepagina of aan de programma manager.

De quiz kan worden toegevoegd als een bijlage. Klik op formulier en formulier toevoegen. Er verschijnt een pop-up met formuliersoorten. Selecteer Quiz. Het configuratiescherm voor de quiz verschijnt.

1Geef jouw quiz een titel.

2. Selecteer het type vraagstelling: Is er één goed antwoord is (enkele selectie) of meerdere goede antwoorden (meerdere selecties). Het is mogelijk om vragen te verplichten.

3. Formuleer hier jouw vraag

4. Formuleer hier de antwoordopties.  Vink hier de juiste antwoorden.

5. Wil je een uitleg over een antwoord toevoegen? Formuleer een feedback voor een juist antwoord en voor een incorrect antwoord.

6. Nog een vraag toevoegen? Klik op vraag toevoegen

Aan de rechterkant kan je de instellingen van jouw formulier aanpassen. Meer hierover lees je hier.