Hoe is de Plek Startpagina opgebouwd?

De startpagina van Plek is het centrale startpunt van je dag. De startpagina is onderverdeeld in vaste onderdelen, in deze video worden de onderdelen van de startpagina uitgelegd. Sommige onderdelen, zoals het belangrijke nieuws en de widgets, kunnen door de organisatie worden bepaald. Sommige onderdelen kunnen door de gebruiker worden gewijzigd.

Belangrijk nieuws

Bovenaan de startpagina vind je het belangrijke nieuws. Dit is een verzameling van al het belangrijke, populaire en recente nieuws. De samenstelling is een mix van:

• Berichten van het kanaal
  • Berichten van groepen waar je lid van bent
  • Populaire berichten van groepen waar je geen lid van bent

Deze drie berichtenstromen worden standaard weergegeven in het belangrijke nieuws.

De standaardinstellingen kunnen voor de hele Place-omgeving worden gewijzigd in alleen kanaalberichten of kanaalberichten en berichten van groepen waarvan iemand lid is.

Gebruikers kunnen altijd hun eigen weergave wijzigen, via het tandwieltje aan de rechterkant kan een persoonlijke selectie worden gemaakt. Met de pijltjes aan de rechterkant kun je door de berichten navigeren.

Tijdlijn

De tijdlijn toont alle berichten van kanalen en groepen waar je lid van bent, in chronologische volgorde. Zoals bij veel consumentenapps kun je in dit overzicht naar hartenlust scrollen, commentaar geven, liken, delen en taggen. Je ziet niet alleen berichten in chronologische volgorde, maar je ziet ook welke collega actief heeft bijgedragen. Maak je geen zorgen dat je bericht gemist wordt tijdens het scrollen. Er verschijnt een melding zodra er een nieuw bericht voor je klaarstaat.

Widgets

De widgets hebben op Plek een prominente plaats aan de rechterkant van het scherm. Als beheerder heb je de mogelijkheid om een specifiek onderdeel van Plek extra aandacht te geven. Bijvoorbeeld uitgelichte applicaties, de kalender, verjaardagen, een uitgelicht kanaal, twitterfeed of een banner (eventueel met snelkoppeling). Gebruikers kunnen ook een widget van hun favoriete groep(en) toevoegen. Als beheerder kun je de widgets eenvoudig instellen. Hoe je dat doet, lees je in dit artikel.

Meldingencentrum

Aan de linkerkant van het scherm bevindt zich het meldingscentrum. Dit geeft gebruikers een overzicht van alle berichten in kanalen, groepen en 1:1 chats. Met de zoekfunctie kun je eenvoudig vinden wat je zoekt, of klik op het '+'-pictogram om eenvoudig een (chat)bericht aan te maken. Afhankelijk van je gebruikersrol op het platform kun je hier ook een nieuw chatbericht aanmaken.

Kan ik de lay-out van de startpagina wijzigen?

Er zijn mogelijkheden om wijzigingen aan te brengen in de basislay-out van de startpagina en het belangrijke nieuws. Als beheerder kun je dit niet zelf doen. Stuur een bericht naar support@plek.co als je meer informatie wilt over de verschillende opties en hulp bij de configuratie.

Stuur een bericht naar support@plek.co als je de standaardinstellingen van je belangrijke nieuwsberichten wilt wijzigen.