Een chat met meerdere mensen starten

Je kunt als gebruiker van Plek chatten met één persoon of met meerdere personen tegelijk. Je hoeft niet met mensen in een bestaande groep te zitten om in groepsvorm met elkaar te kunnen chatten. Op deze manier maakt Plek alles bespreekbaar.

Chatgroep

Als je een chat met meerdere mensen wilt starten, onderneem je de volgende stappen:

1. Klik op '+ Nieuwe chat' in de chatbalk aan de linkerkant.

mceclip1.png      Screen_Shot_2021-07-28_at_08.56.53.png
2. Zoek vervolgens op de personen waarmee je wilt chatten en vink het hokje bij de betreffende personen aan.
3. Klik op 'Chat aanmaken'.

Je komt nu terecht in de chatgroep die je zojuist hebt aangemaakt en kunt hierin met meerdere mensen tegelijk een gesprek voeren. Je ziet in de rechterkolom wie er allemaal in deze groep zitten. Je kunt altijd meer leden toevoegen of verwijderen.

4. Typ nu een bericht voor je collega's en druk op enter of klik op de pijl rechts van het veld waarin je een bericht hebt getypt.

Als iemand een chatbericht stuurt binnen een groepchat, ontvangen alle andere groepsleden daar een notificatie van. Zo is iedereen altijd op de hoogte.

Wil je een groepschat starten via een individuele chat? Ook dit is heel makkelijk. Klik op de knop: 'Start groepschat' en loop vervolgens stap 2 t/m 4 hierboven door.

TIP!

Plek chat heeft vele opties: je kunt met je collega's chatten en daarbij emoji of gifjes gebruiken, teksten opmaken, maar je kunt ook bijlages toevoegen, berichten aanmaken voor in de tijdlijn en evenementen aanmaken in de chat.