Een groepslid uitnodigen of toevoegen

Als groepsbeheerder kan je gebruikers uitnodigen voor de groepen waarvan jij de beheerder bent. In dit artikel laten we zien hoe je dat doet.

Een groepslid uitnodigen of toevoegen

1. Klik op groepen in de navigatiebalk.
2. Klik vervolgens op de groep waaraan je iemand wilt toevoegen.

Je komt terecht op de pagina van de betreffende groep.

3. Klik op Groepsleden
4. Klik vervolgens op Voeg leden toe.

Er verschijnt een scherm waarin je nieuwe leden voor de groep kunt uitnodigen of aan de groep kunt toevoegen.

5. Zoek en selecteer de persoon/personen die je wilt toevoegen aan de groep en klik daarna op Nodig leden uit (1). De gebruikers ontvangen nu een uitnodiging. Heb je de gebruikersrol admin? Je kunt gebruikers dan ook zonder uitnodiging direct toevoegen aan jouw groep. Kies dan voor de knop leden toevoegen (2).

Als je zojuist iemand hebt uitgenodigd, zie je deze persoon nu in de tab groepsleden onder uitgenodigde leden staan. Als je iemand direct hebt toegevoegd aan de groep, verschijnt de gebruiker onmiddellijk tussen de overige groepsleden.