Je groep personaliseren

Groepen in Plek kunnen gepersonaliseerd worden, zodat zij duidelijk hun functionaliteit uitstralen en aantrekkelijker zijn voor gebruikers. Deze admin tools zijn beschikbaar voor groepsbeheerders en platform admins.

Admin tools

De admin tools geven groepsbeheerders en admins de kans om hun groep op de juiste manier te personaliseren. Volg de onderstaande stappen de admin tools te openen.

1. Ga naar groepen via de navigatiebalk.

2. Klik op de groep die jij wilt aanpassen.

Je komt nu op de groepspagina.

3. Klik op de drie puntjes rechtsboven.

4. Klik op admin tools.

1. Maak een welkomstbericht aan om nieuwe groepsleden gelijk welkom te heten of informatie over de groep te geven.

2. Voeg een snelkoppeling toe. Via een banner aan de rechterkant kan je gemakkelijk linken naar een site, bericht, app of andere pagina.

3. Voeg een uitnodigingstekst toe voor nieuwe gebruikers. Gebruikers die uitgenodigd worden voor de groep ontvangen dan een gepersonaliseerde uitnodiging per e-mail.

4. Voeg een uitnodigingstekst toe voor nieuwe groepsleden. Gebruikers die uitgenodigd worden voor de groep ontvangen dan een gepersonaliseerde uitnodiging per e-mail.

5. Creëer een subgroep om binnen een (hoofd)groep verder te praten over een specifiek onderwerp. Een subgroep is optioneel en kan open/besloten zijn voor leden van de hoofdgroep.

6. Nodig andere gebruikers uit voor jouw groep.

De volgende opties zijn alleen beschikbaar voor admins.

7. Bekijk de statistieken van jouw groep om de activiteit te meten. Activiteit wordt o.a. gemeten op basis van likes, reacties en weergaven.

8. De gebruikersstatistieken laten de likes, reacties en weergaven per gebruiker zien in jouw groep.

TIP!

Als groepsbeheerder kun je de groepchat binnen jouw groep aanzetten. Zo kan er makkelijk en snel gecommuniceerd worden over groepskwesties.