Informatiepagina’s aanmaken

Om één of meerdere (sub)informatiepagina’s aan te maken onderneem je de volgende stappen:

Ga naar de pagina's via jouw menubalk

Klik vervolgens op Nieuwe pagina

Bij het aanmaken van een nieuwe informatiepagina kun je kiezen voor twee soorten pagina’s. Een hoofd- of subpagina. Dat doe je door in het hoofdmenu rechtsbovenin één van onderstaande opties aan te vinken:

Een hoofdpagina kun je onderverdelen in subpagina's. Denk bijvoorbeeld aan een hoofdpagina HR informatie met als subpagina 'verlof aanvragen' of 'declaraties.'

1. Vul eerst de titel en paginabeschrijving en eventueel een afbeelding in. De titel is straks te zien in de navigatiebalk als je met de muis over gaat. Probeer deze dus kort en duidelijk te houden.

2. Geef vervolgens de informatiepagina inhoud.

Als je in de inhoud koppen verwerkt, worden deze aan de rechterzijde weergegeven als ankers. Een H1 is daarbij een hoofdanker en een H2 een subanker. Je kunt ook hier vanuit de werkbalk verschillende elementen toevoegen, zoals afbeeldingen, video’s en links:

3. Selecteer de contenteigenaar

Deze zal te zien zijn na publicatie van de informatiepagina. Bezoekers van de pagina hebben de mogelijkheid de contenteigenaar te mailen als ze vragen of opmerkingen hebben over de inhoud.  Daarnaast kun je kiezen of je de content van de informatiepagina openbaar of alleen toegankelijk voor een groep wil maken.

Je kunt tot slot een datum en tijdstip selecteren waarop je de pagina wilt publiceren. Als je dit niet invult, wordt de pagina direct gepubliceerd of kun je hem als concept opslaan.

6. Het is mogelijk de pagina automatisch te archiveren. Dit kan van pas komen als er bijvoorbeeld een nieuwe CAO is. Je kunt de nieuwe pagina dan alvast klaarzetten en de oude een archiveerdatum geven. Zo loopt het vloeiend in elkaar over.

7. Links handmatig beheren kan in de lopende tekst, in de rechterkolom of in beide.

Als je links automatisch genereert worden de links die zijn opgenomen in de lopende tekst ook in de rechterzijde getoond om snelle navigatie mogelijk te maken.

8. Je kunt documenten aan de pagina hangen.

Deze documenten worden dan getoond in de zijbalk aan de rechterkant van de pagina.

9a. Klik op Bewaar concept om later te publiceren of te bewerken.

9b. Klik op Publiceren om direct te publiceren en de pagina in de navigatiebalk op te nemen. De pagina is dan direct zichtbaar voor gebruikers.

Tip:

Je kunt ook pagina’s maken voor een specifieke groep. Dit kun je aanvinken in de instellingen van je groep. Handig voor bijvoorbeeld wanneer je per locatie informatie aan je groep wilt delen. Ook kun je nog subpagina’s toevoegen aan je groep. Groepsinformatie- pagina’s hebben een groepsicoontje voor de titel in het linkermenu.

Wil je de inhoud van je pagina na een half jaar opnieuw controleren? Selecteer dan de optie: 'Vraag om controle over 6 maanden.'