Hoe stel ik meertalige taxonomie in?

Berichten op Plek kunnen in meerdere talen geplaatst worden. Om meertalige berichten makkelijk terug te vinden kan ook de taxonomie in meerdere talen toegevoegd worden. Taxonomie noemen we ook wel zoekfilters. In dit artikel leggen we je uit hoe je meertalige taxonomie instelt.

Meertalige taxonomie aanmaken

1. Ga naar het admin panel. Dit doe je door met je muis rechts boven in het scherm over je profiel heen te gaan. Er verschijnt een menu. Klik op admin.

2. Je komt nu in het admin panel terecht. Klik in het linkermenu op taxonomie

3. Klik op voeg taxonomie toe om een nieuwe taxonomie aan te maken.

3. Als je nog niet weet hoe je een taxonomie aanmaakt, klik dan hier om naar het help artikel te gaan dat je stap-voor-stap uitlegt wat taxonomie is en hoe je een taxonomie aanmaakt.

4. Vul de Nederlandse titel van de taxonomie in.

5. Vul direct daaronder de vertalingen van deze titel in. In onderstaand voorbeeld is dat voor het Engels en Duits gedaan.

6.  Heb je de juiste vertalingen en instellingen ingevoerd? Dan klik je op maken

7. Zoals je wellicht weet voeg je na het aanmaken van de taxonomie ook termen aan de taxonomie toe. Dat zijn zoekfilters. Hoe je dat doet lees je in dit artikel (stap 9 t/m 12). Wanneer je termen in meerdere talen wil toevoegen, zie je bij het maken van een nieuwe term automatisch meerdere taalvelden verschijnen voor de talen die op jouw platform beschikbaar zijn. Vul voor iedere term de vertalingen in en sla deze op door op maken te klikken. Schermafbeelding_2021-08-02_om_15.46.38.png