Een logische vragenstroom maken

In een uitgebreid formulier heb je de mogelijkheid om verschillende vraagstromen te creëren die een formulier met meerdere lagen vormen. Stel specifieke vervolgvragen of laat gebruikers een deel van de vragen overslaan op basis van het antwoord van een respondent.

Vraagvertakking met meerkeuzevragen

Het type meerkeuzevraag wordt het meest gebruikt. Het stelt de respondent meerdere antwoordopties voor waaruit één optie kan worden geselecteerd. Als maker van een formulier kunt u ervoor kiezen om de gebruiker naar een bepaald onderdeel van het formulier te leiden op basis van het gekozen antwoord. Hierdoor zal het formulier relevanter aanvoelen voor de respondent. Hier een voorbeeld: mceclip0.png

Meerdere antwoorden opvolgen met dezelfde vraag

Met een meervoudige antwoordvraag kun je de gebruiker meerdere keuzes geven waaruit de gebruiker meerdere opties kan kiezen. Plek biedt de mogelijkheid om voor elk gekozen antwoord een vervolgvraag te stellen.

Nadat u uw meerkeuzevraag heeft gemaakt, maak je een nieuwe sectie aan met de vervolgvraag of -vragen die je wilt stellen. Nadat je die sectie hebt gemaakt (bijv.: Vervolgvraag 1), ga je terug naar jouw oorspronkelijke meerkeuzevraag, klik je op het pictogram met de drie puntjes en selecteer je Een sectie herhalen voor elke selectie. Je ziet nu de optie om jouw gemaakte vervolgsectie te selecteren. Zorg ervoor dat je  kopieert en inbouwt in de vervolgvraag die je wilt stellen. Dit zorgt ervoor dat de gebruiker weet op welk eerder gegeven antwoord hij/zij de vervolgvraag beantwoordt.

Na het beantwoorden van de vervolgvraag worden gebruikers doorgestuurd naar de volgende vraag van het formulier.

Naar een sectie gaan op basis van een beoordeling of waarde

Soms is het interessant om te weten waarom gebruikers een bepaalde beoordeling of waarde op een schaal hebben gegeven, bijvoorbeeld waarom een gebruiker een lage beoordeling heeft gegeven. In dat geval kun je de optie 'Overslaan naar antwoord op basis van antwoord' selecteren. Zo kun je een sectie met vervolgvragen koppelen aan een specifieke waarde. Voor elke waarde kun je een aparte sectie aanmaken.

Na sectie

Omdat een formulier veel secties kan hebben, is het belangrijk om altijd aan te vinken welke sectie volgt om een logische vraagstroom te behouden. Deze instelling is te vinden in de rechter benedenhoek van een sectie en werkt met een dropdown menu.