Hoe is de Plek startpagina opgebouwd?

De startpagina van Plek is het centrale startpunt van jouw dag. De startpagina is opgedeeld in vaste onderdelen, in deze video worden de onderdelen van de  startpagina uitgelegd. Een aantal onderdelen, zoals het belangrijke nieuws en de widgets, kunnen door de organisatie worden bepaald. Een aantal onderdelen kunnen door de gebruiker zelf worden aangepast.

Belangrijk nieuws

Bovenaan de startpagina vind je het belangrijke nieuws. Dit is een verzameling van alle belangrijke, populaire en recente berichten. De samenstelling is een mix van:

• Kanaal berichten
  • Berichten uit groepen waar je lid van bent
  • Populaire berichten uit groepen waar je geen lid van bent

Deze drie berichtstromen worden worden standaard getoond in het belangrijke nieuws.

De standaardinstellingen kunnen voor de hele Plek omgeving worden aangepast naar alleen kanaal berichten of kanaal berichten en berichten uit groepen waar iemand wel lid van is.

Gebruikers kunnen altijd hun eigen weergave aanpassen, via het tandwieltje aan de rechterkant kan een persoonlijke selectie worden gemaakt. Via de pijltjes aan de rechterkant navigeer je door de berichten heen

Tijdlijn

De tijdlijn toont alle berichten uit kanalen én groepen waar je lid van bent, op chronologische volgorde. Net zoals bij veel gebruikte consumenten apps, kun je in dit overzicht onbeperkt scrollen, reageren, liken, delen en taggen. Je ziet in dit overzicht niet alleen berichten in chronologische volgorde, maar je ziet ook welke collega actief heeft bijgedragen. Maak je geen zorgen dat jouw bericht wordt gemist tijdens het scrollen. Er verschijnt een notificatie, zodra er een nieuw bericht voor je klaarstaat.

Widgets

De widgets hebben op Plek een prominente plek aan de rechterkant van het scherm. Als admin heb jij hier de mogelijkheid om extra aandacht te geven aan een specifiek onderdeel van Plek. Denk bijvoorbeeld aan uitgelichte applicaties, de agenda, verjaardagen, een uitgelicht kanaal, twitter feed, of een banner (eventueel met snelkoppeling). Gebruikers kunnen hier zelf ook een widget toevoegen van hun favoriete groep(en). Als admin stel je de widgets gemakkelijk in. Hoe je dat doet lees je in dit artikel.

Notificatie centrum

Aan de linkerkant van het scherm vind je het notificatiecentrum. Deze geeft gebruikers een overzicht van alle (chat)berichten in kanalen, groepen en 1:1 chats. Door de zoekfunctie vind je gemakkelijk wat je zoekt, of klik op het ‘+’-icoon om gemakkelijk een (chat)bericht aan te maken. Afhankelijk van jouw gebruikersrol op het platform, kun je hier ook een nieuw kanaal bericht maken.

Kan ik de startapina ook anders indelen?

Er zijn mogelijkheden om wijzigingen aan te brengen aan de basisindeling de startpagina en het belangrijke nieuws. Dit kun je als admin niet zelf. Stuur een bericht naar support@plek.co als je meer informatie wilt over de verschillende opties en hulp bij de configuratie.

Stuur een bericht naar support@plek.co als je de standaardinstellingen van jullie belangrijk nieuws wilt aanpassen.