Een (groeps)bericht plaatsen

 

 

Je kunt als gebruiker van Plek een bericht aanmaken dat alleen bedoeld is voor de geselecteerde groep. Zo'n bericht kun je alleen plaatsen in een groep waarvan je lid bent. Als het een open groep betreft, kunnen ook niet-leden jouw groepsbericht zien. Alleen groepsleden kunnen jouw bericht 'liken' en erop reageren. 

Een groepsbericht plaatsen

Als je een bericht wilt plaatsen onderneem je de volgende stappen:

1. Ga met je muis naar Berichten in de navigatiebalk.
2. Klik vervolgens op Nieuw bericht.

Er verschijnt dan een scherm waarin je jouw bericht kunt opstellen.

Screen_Shot_2021-08-02_at_15.48.35.png

3. Kies of je een vraag of bericht wil plaatsen. Bij de selectie zal nog niets wijzigen. Bij de publicatie van je bericht, ziet de lay-out er iets anders. Mensen zien door de keuzeoptie direct dat het een vraagstelling betreft (zoals onderstaand voorbeeld laat zien). 

Screen_Shot_2021-08-02_at_15.50.52.png Screen_Shot_2021-08-02_at_15.53.17.png

4. Kies de groep waar je een bericht wilt plaatsen. Typ of zoek de naam van de groep in de filter en klik op de groep. 

Screen_Shot_2021-08-02_at_11.43.25.png

5. Geef je bericht een titel en typ je bericht.

Je kunt je bericht opmaken met de werkbalk in het tekstveld:

Screen_Shot_2021-08-02_at_14.53.48.png

Wil je meer opmaak mogelijkheden? Klik dan op de drie puntjes rechtsbovenin de balk. Met de extra opties die nu volgen, kun je ook afbeeldingen, video's, gifjes, documenten en tabellen toevoegen aan je bericht. 

Screen_Shot_2021-08-02_at_14.54.00.png

6. Als je klaar bent met je bericht, klik je op Plaatsen. Als je het bericht nog niet wilt plaatsen, kun je er ook voor kiezen om het als concept op te slaan en er later aan verder te werken.

Als je het bericht plaatst, staat het op de tijdlijn (op de homepage) van alle leden van de groep en op de tijdlijn van de groepspagina zelf.

Als je het bericht nog niet wilt plaatsen maar wel al af wilt hebben, kun je de datum en tijd van het bericht aanpassen. Het bericht wordt dan pas zichtbaar als het aangegeven moment is bereikt. Dit noemen we 'een bericht in de toekomst publiceren'.

Als je je bericht extra aandacht wilt geven, kun je ervoor kiezen om je bericht als uitgelicht bericht te plaatsen, ga naar een uitgelicht bericht maken om te zien hoe je dat doet.

Je kunt altijd jouw berichten bewerken of verwijderen

 

TIPS!

Ben jij de beheerder van de groep waarin je een bericht hebt geplaatst, en wil je extra aandacht voor je bericht? Dan kun je jouw bericht als notificatie per e-mail/app versturen naar de leden van de groep. Je ziet deze optie staan nadat je jouw bericht hebt geplaatst. Je kiest zelf of je een e-mail, pushnotificatie of beide wilt sturen.