Welke widgets kan ik toevoegen?

Wat is een widget?

Een widget is een interactieve knop of een snelkoppeling die je kan instellen op jouw persoonlijke startpagina. Een widget is een toepassing waarmee je in één oogopslag actuele informatie kunt zien, die wordt geladen vanuit een andere bron. Een widget kan ook gebruikt worden als knop of banner naar een interne of externe pagina.

Het is ook mogelijk om een snelkoppeling toe te voegen in een groep. Meer hierover vind je hier

Let op! Geactiveerde widgets zijn alleen zichtbaar op de desktop versie van Plek. Helaas kunnen widgets niet gebruikt worden op de mobiele app.

Hoe activeer ik een widget?

Een widget activeer je via het admin panel. Je vindt hier een helpartikel over het activeren en deactiveren van een widget.

Welke widgets kan ik toevoegen?

Formulieren widget (nieuw),

Met een formulieren widget kan je een formulier prominent plaatsen op de startpagina. Deze wordt in een widget geplaatst naast de tijdlijn. Met de vergrootknop  kan je het formulier in volledige weergave openen. Admins en content managers kunnen de resultaten van het formulier bekijken met de resultatenknop . Je kunt hier kiezen voor een Poll, Simpel formulier, Uitgebreid formulier of een Quiz.

• Voeg een widget toe (via de knop + nieuwe widget rechtsboven)
  • Selecteer form widget
  • Geef een naam van jouw widget op. Wanneer dit veld leeggelaten wordt, dan zal de standaard widget naam form widget gebruikt worden.
  • Selecteer een bestaand formulier om te dupliceren of maak een nieuw formulier aan .
  • Klik op bewaar.

Kanaal widget.

Met een kanaalwidget toon je alle berichten die op een gekozen kanaal zijn geplaatst op jouw startpagina. Op deze manier hoef je niet het kanaal te openen en kun je berichten op een kanaal openen vanuit de startpagina.

• Voeg een widget toe (via de knop + nieuwe widget aan de rechterkant)
  • Selecteer kanaal widget
  • Selecteer het kanaal dat je wilt tonen op de startpagina
  • Klik onderaan op toevoegen

De widget verschijnt nu op de startpagina en in het widgetoverzicht

Scherm­afbeelding 2024-04-08 om 14.09.25

Banner widget.

Met een banner widget plaats je een banner op de startpagina, gelinkt naar een interne of externe webpagina. Met een banner widget vestig je extra aandacht naar een belangrijke pagina.

• Voeg een widget toe (via de knop + nieuwe widget rechtsboven)
  • Selecteer banner widget
  • Geef een naam op voor je banner widget
  • Voeg de link naar de pagina toe, waar je de gebruiker naar toe wilt leiden.
  • Wil je jouw banner widget markeren als uitgelicht en tonen naast het belangrijk nieuwsoverzicht? Zet markeer als uitgelicht aan.

Let op! Om uitgelichte widgets te tonen naast het nieuwsoverzicht, dienen we aan de achterkant dit voor je aan te zetten. Stuur hiervoor een mail naar support@plek.co. Zorg ervoor dat jouw beeldscherm breed genoeg is voor de juiste weergave.

• Wil je dat de pagina in een nieuw tabblad wordt geopend? Vink dan nieuw tabblad aan.
  • Voeg een foto toe. Deze afbeelding vormt de banner op de startpagina Let op! De afbeelding voor de banner widget moet een minimale breedte hebben van 600px.
  • Klik onderaan op toevoegen.

Scherm­afbeelding 2024-04-08 om 14.09.57

iFrame widget.

Een iFrame is een stukje HTML-code dat een frame uit een andere website op kan roepen en op jouw omgeving kan plaatsen. Op deze manier kan je bijvoorbeeld een Youtube filmpje, een Spotify playlist of een weer widget plaatsen op jouw omgeving.

• Voeg een widget toe (via de knop + nieuwe widget rechtsboven)
  • Selecteer iFrame widget
  • Geef een naam van jouw widget op. Wanneer dit veld leeggelaten wordt, dan zal de standaard widget naam iFrame gebruikt worden.
  • Voeg de iFrame embed code toe.
  • Klik op bewaar.

Overige widgets.

• Met de documenten widgets worden de meest recente documenten getoond op de startpagina.
    • Met een teamleden widget worden jouw collega’s uitgelicht op de startpagina. Uiteraard kan je al jouw collega’s ook terugvinden in het smoelenboek, met alle informatie in hun profiel.
    • Met de agenda widget kan je op de startpagina zien welke evenementen er aan komen. Op deze manier hoeft een gebruiker niet eerst de agenda te openen via de menubalk.
    • Met de uitgelichte app widget worden de belangrijkste apps onder de aandacht gebracht op de startpagina. Deze vind je ook onder het kopje applicaties
    • Met de verjaardagen widget zie je welke collega er de komende 30 dagen jarig zijn.
  1. Voeg een banner widget toe (via de widgetknop naar keuze, aan de rechterkant)
  2. Geef een naam voor de widget op. Wanneer dit veld leeggelaten wordt, dan zal de standaard widget naam gebruikt worden.
  3. Klik op bewaar.

Scherm­afbeelding 2024-04-08 om 14.10.38