Automatische email notificaties

Automatische activeringsmails om je bereik te vergroten

Met de activation engine kunnen automatische mails worden ingeschakeld om gebruikers te motiveren om actief deel te nemen aan het platform. De mailings kunnen tijdens de lancering van het platform worden gebruikt, maar blijven ook daarna van waarde voor nieuwe platformgebruikers. Enkele voorbeelden zijn:

• Niet-actieve accounts ontvangen een mail met een herinnering om hun account te activeren

• Gebruikers die nog nooit een bericht hebben geplaatst, worden aangemoedigd om een bericht te plaatsen

• Gebruikers die nog nooit zijn ingelogd in de mobiele app, worden aangemoedigd om de mobiele app te downloaden.

Activering van e-mailsjablonen

Momenteel moeten de meeste e-mailsjablonen worden geactiveerd door een Plek-teamlid. Het is belangrijk om te weten dat de e-mailtemplates "nog nooit ingelogd" en "nog nooit ingelogd in de app" standaard actief zijn.

Eenmaal ingesteld, kunnen alle beschikbare sjablonen worden bewerkt door jullie beheerders via de volgende URL: JULLIEURL/adminpanel/email/activation-engine/list. Hieronder vind je een uitgebreide lijst van alle beschikbare sjablonen, zowel in het Engels als in het Nederlands (NL).

• Gebruiker heeft een onvolledig profiel
  • Gebruiker is niet ingelogd op de mobiele app
  • Gebruiker heeft niet ingelogd op de desktop app
  • Gebruiker heeft niets gepost sinds zijn laatste bericht
  • Gebruiker is geen lid van een groep
  • Gebruiker heeft nooit ingelogd
  • Gebruiker heeft nog nooit iets gepost

Het is belangrijk om te weten dat een sjabloon direct actief wordt als deze wordt aangemaakt. Wees daarom voorzichtig bij het activeren van deze meldingen. Als het platform nog niet is gelanceerd, hebben we de mogelijkheid om alle e-mailcommunicatie op je platform uit te schakelen om onbedoelde verzending naar gebruikers die nog niet in aanmerking komen voor het ontvangen van e-mails te voorkomen.

E-mailsjablonen aanpassen

Elke e-mailsjabloon kan, eenmaal toegevoegd, worden aangepast door je beheerders en ons team. Deze aanpassing omvat de mogelijkheid om het aantal dagen voordat een e-mail wordt verzonden aan te passen en de inhoudstekst aan te passen. Verwijder de activeringsknop niet uit de sjabloon, want het kan lastig zijn om deze actie terug te draaien. Als je gebruik maakt van Single Sign-On (SSO), moeten deze knoppen mogelijk worden verwijderd en vervangen door een URL-link.