Hoe meet je het aantal Views op je platform?

steps

Bekijken

Meet hoe vaak en welk type content de gebruikers van je platform bekijken. Deze gegevens voeden je interne contentstrategie.

Waar vind ik de data?

Gegevens over views op je platform staan op drie verschillende dashboards in Grafana, onze nieuwe (beta) statistiekenmodule. Je vindt de data op het bord Engagement, Views en Content.

Voer de volgende stappen uit:

1. Ga naar je naam in de rechterbovenhoek
  2. Klik op admin panel
  3. Klik op statistieken
  4. Klik op de gele knop “probeer onze nieuwe statistieken”
  5. Ga naar één van de drie genoemde borden

Betrokkenheid (engagement)

Op dit dashboard vind je onderaan een grafiek met gegevens over de gemiddelde weergaven per dag en tijdstip. Deze grafiek helpt je om de momenten te vinden waarop veel gebruikers online zijn op je platform. Het kennen van deze momenten helpt bij het selecteren van tijden en dagen voor (belangrijke) berichten.

Scherm­afbeelding 2024-04-15 om 11.19.54

Raadplegingen (views)

Dit dashboard toont alleen informatie over weergaven op je platform. Vind grafieken over:

• Totaal bekeken pagina's
  • Totaal bekeken berichten
  • Totaal groepsweergaves
  • Totaal bekeken documenten
  • Totaal bekeken gebruikers
  • Meest bekeken berichten (lijst)
  • Meest bekeken pagina's (lijst)

Content

Op dit dashboard vind je een aantal grafieken die gegevens tonen over de views op je platform.

• Meest bekeken posts (lijst) (deze is dubbel, ook op View dashboard)
  • Meest bekeken pagina's (lijst) (deze is dubbel, ook op View dashboard)
  • Meest bekeken documenten (lijst)
  • Kanaal → bekeken berichten in een kanaal. Dit is de enige grafiek waarin je specifiek gegevens over kanaalprestaties kunt zien.

Wil je het aantal weergaven verhogen?

Klik hier om te leren welke modules geoptimaliseerd kunnen worden.