Wat is er mogelijk met een Single Sign On (SSO)?

Met een Single Sign On kan je gemakkelijk gegevens uit het Active Directory gebruiken voor authenticatie en authorisatie. Naast inloggen met de inlogcredentials van jouw organisatie kan er meer met de Single Sign On.

Wat is er mogelijk met een Single Sign On (SSO)?

1. Inloggen met de logingegevens van jouw organisatie

Bekijk onze pagina over Single Sign On.

2. Meesturen van profielgegevens.

Koppel velden uit het Active Directory aan de profielvelden, zodat wijzigingen automatisch worden bijgewerkt bij de eerstvolgende inlog. Bijvoorbeeld, het profielveld 'Functie' kan automatisch worden ingevuld tijdens het inloggen, waardoor gebruikers dit niet handmatig hoeven te doen.

De gegevens worden alleen gesynchroniseerd als de juiste velden uit het Active Directory zijn gekoppeld met Plek én de gebruiker inlogt. Single Sign-On synchroniseert geen gebruikersgegevens op dagelijkse basis. Als dit gewenst is, bekijk dan onze pagina's over User Provisioning.

3. Gebruikers automatisch toevoegen aan een groep op basis van een profielveld.

Het is mogelijk om aan de hand van een group mapping automatisch toe te voegen aan een groep. Dit gebeurt aan de hand van een veld uit een profiel. De gebruikers worden toegevoegd aan de groep na hun éérste succesvolle inlog.

Bijvoorbeeld:
Alle gebruikers met de functie X, kunnen automatisch aan groep Y toegevoegd worden.
Alle gebruikers met de functie A of B, kunnen automatisch aan groep C toegevoegd worden.

- Group mapping is alléén mogelijk op basis van een profielveld. Het juiste profielveld in Plek moet hiervoor gekoppeld zijn aan het juiste attribuut in het Active Directory.
- Gebruikers worden niet verwijderd uit groepen wanneer de waarde uit een veld wijzigt. De group mapping via de Single Sign On voegt alléén gebruikers toe. Bijvoorbeeld, wijzigt jouw functie van X naar A, dan wordt de gebruiker toegevoegd aan groep C, maar niet verwijderd uit groep Y

Single Sign On is een extra integratie in Plek. Voor meer informatie over het opzetten van een Single Sign On voor jouw organisatie, ga naar ons prijsplan voor jouw abonnement, neem  contact op met je accountmanager of stuur een e-mail naar support@plek.co.