Hoe meet je het aantal Visits op je platform?

steps

Bezoek
Meet de laatste aanmeldingsdatum/gebruikers die je platform bezoeken + identificeer topgebruikers.

Waar vind ik de gegevens?  Optie 1

1. Ga naar je naam in de rechterbovenhoek
  2. Ga naar admin panel
  3. Ga naar gebruikers
  4. Klik op 'gebruiker exporteren'
  5. Download het exportbestand voor gebruikers
    Scherm­afbeelding 2024-04-08 om 13.58.50
  6. Zoek de kolom “laatste aanmeldingsdatum” op in het excel-bestand
  7. Sorteer de kolom van nieuw naar oud
  8. Analyseer hoeveel accounts vorige maand of later niet zijn ingelogd. Bij Plek voeren we deze analyse meestal uit in excel.

Waar vind ik de gegevens?  Optie 2

Er is een andere manier om informatie te vinden over hoe vaak gebruikers naar het platform komen/het platform gebruiken. Het is niet direct een bezoekscore, maar het vertelt je wel iets over hoe actief je gebruikers zijn op je platform.

1. Ga naar je naam in de rechterbovenhoek
  2. Ga naar admin panel
  3. Klik op statistieken
  4. Klik op de gele knop “probeer onze nieuwe statistieken”
  5. Ga naar dashboard Engagement
  6. Bekijk de grafieken “meest actieve gebruikers” en “top mobiele gebruikers”.
Scherm­afbeelding 2024-04-08 om 13.43.08

Wil je het aantal bezoeken verhogen?

Klik hier om te zien welke modules geoptimaliseerd / opnieuw geconfigureerd kunnen worden.