Introductie in succes meten @ Plek

Een vijfstappenmodel

Plek heeft een gegevensmodel in 5 stappen ontwikkeld om de betrokkenheid van gebruikers te meten, geïnspireerd op het ADKAR-model voor verandermanagement.  Plek is een sociaal intranet/communityplatform, dus waarschijnlijk hebben je doelen betrekking op:

• Het verbeteren van interne communicatie
  • Het online verbinden en boeien van medewerkers of leden
  • Het verbeteren van de online medewerkers- of ledenervaring
Om dergelijke doelen te bereiken, zijn een levendig platform en betrokken gebruikers cruciaal. De gebruikers van je platform moeten meestal 5 engagementstadia doorlopen. Deze zijn:

• Bewustzijn, behoefte aan interne informatie/ interne betrokkenheid
  • Wens om geïnformeerd/betrokken te zijn
  • Kennis, over interne aangelegenheden/ interne betrokkenheid
  • Vermogen om bij te dragen aan interne communicatie/ interne betrokkenheid
  • Versterking, om interne informatiedeling/ betrokkenheid in stand te houden
Deze vijf stappen worden vertaald in datapunten die gemeten kunnen worden met Plek.

Reach

Geeft aan hoeveel accounts mogelijk kunnen worden bereikt met je informatie. Een gebruiker kan worden bereikt als de account is geactiveerd. Een niet geactiveerd account kan niet inloggen op het platform en dus geen informatie consumeren.  Gegevens over bereik in ons model zeggen niets over gelezen/weergegeven informatie. Klik op de link voor meer informatie over het meten van je bereik.

Visit

Meet de frequentie waarmee gebruikers je platform bezoeken en identificeert topgebruikers. Klik op de link voor meer informatie over het meten van je bezoekgegevens.

View

Meet hoe vaak en welk type content de gebruikers van je platform bekijken. Deze gegevens voeden je interne contentstrategie. Klik op de link voor meer informatie over het meten van weergaven.

Contributie

Meet hoe vaak door gebruikers gegenereerde content (berichten/documenten/pagina's) wordt gemaakt. Klik op de link voor meer informatie over het meten van gebruikersbetrokkenheid.

Interactie

Meet hoe vaak en wie er interactie heeft met uw inhoud via opmerkingen en 'vind ik leuk'. Klik op de link voor meer informatie over het meten van gebruikersinteractie.

Alle gegevens die bij de 5 stappen horen, zijn beschikbaar voor gebruikers met de rollen admin en contentmanager. In bovenstaande links worden gegevens gebruikt uit onze nieuwe (bèta) statistiekenmodule. Sommige gegevens zijn ook nog beschikbaar in de huidige/oude statistiekenmodule. Er zijn geen informatiepagina's over de oude statistiekenmodule omdat deze binnenkort wordt uitgefaseerd.